Kako izgraditi interne veze na vašoj web stranici, korak po korak

Koliko je ključno interno povezivanje na vašoj web stranici? Ukratko rečeno, veoma. 

Ovo je jedan od zadataka distribucije i optimizacije koji olakšava korisničku navigaciju i indeksiranje sadržaja na web stranici. Jeste li sigurni da ste to do sada radili? Ključni zadatak optimizacije i distribucije je interno povezivanje, koje se povremeno smatra značajnijim od stvaranja rezervnih veza na drugim stranicama. 

Osim što korisnicima olakšava navigaciju web-mjestom i pruža trenutni pristup sadržaju s određenom temom, optimiziranje web-mjesta—što podrazumijeva izgradnju prijateljskog internog povezivanja—također daje Googleovim robotima za indeksiranje preporuke za stranice koje vrijedi proučiti. Kao rezultat toga, moć domene je pravedno raspoređena, a pojedinačne podstranice se indeksiraju brže.

 

ZAPAMTITE:  Strategija 5 veza, u kojoj imate dvije veze koje sadrže određenu ključnu riječ, dvije veze koje su sinonimi te fraze i jednu vezu koja je riječ koja sažima temu koja vas zanima.

e-inzenjering-studio-linkanje-web-stranice-način-kako

Prednosti unutarnjeg povezivanja

Učenje i čitanje su ugodniji.

Jeste li ikada pročitali članak i osjetili da želite saznati više o temi o kojoj je pisac pisao? Jeste li u to vrijeme istraživali web stranice s usporedivim sadržajem? Ili ste možda posjetili postove na web stranici sa srodnim temama?

Bilo koja metoda dobivanja potrebnih podataka je korisna, a ključno je zadovoljiti potražnju za svježim informacijama.

Čitatelj će biti usmjeren na sljedeće, starije ili novije unose putem ispravno izgrađenog internog povezivanja na blogovima i dopuštanja prijelaza između uzastopnih stavki. Korisniku će se svidjeti vaš materijal, ostati dulje na vašoj web stranici i pamtiti ga kao izvor inspiracije.

Kako se mogu pravilno interno spojiti?

Korisnicima bi moglo biti korisno vidjeti pojedinosti kao što su “sličan proizvod, zatim “što su kupci također kupili” za online trgovce ili “najgledanije” ili “najčitanije” za sadržajne web stranice tipa blog.

Trebali biste uključiti barem jedan od njih na svoju web stranicu iz dva razloga.

Prije svega, povećavate mogućnost da kupac koji pregledava robu kupi artikl koji možda prvotno nije trebao.
Drugo, ispitat će manje poznati sadržaj koji je ipak vrijedan pažnje.

Povežite novi i stari sadržaj i obrnuto.


Učitavate li redovito svježi sadržaj na web mjesto sa sadržajem koje posjedujete? Čitatelj kojeg zanimaju samo vaše najnovije i intrigantne objave možda će previdjeti vaše starije, zanimljivije.

Nije poželjno da imate “pročitaj više”.

Nastojte suzdržati se od upotrebe izraza poput “čitajte dalje” kako biste čitatelje uputili duboko u sadržaj. Umjesto toga, razmislite o strukturiranju svoje web stranice tako da odmah bude jasno da će čitatelj biti usmjeren na odgovarajući unos klikom na određeni element stranice.

Kako trebaju biti oblikovane veze?
Kratke fraze koje sadrže točnu ključnu riječ ili sinonim treba koristiti prilikom pozicioniranja web stranice za određenu ključnu riječ. 

Drugi pristup je strategija 5 veza, u kojoj imate dvije veze koje sadrže određenu ključnu riječ, dvije veze koje su sinonimi te fraze i jednu vezu koja je riječ koja sažima temu koja vas zanima.

Kada pravite poveznice, imajte na umu sljedeće: 

  • povezivanje najbitnijih podstranica zajedno poboljšava tijek.
  • Uključite poveznice u izbornik na najznačajnije kategorije ili podstranice.
  • Svaka podstranica bi trebala imati poveznicu koja čitatelje i Google robote vraća na glavnu stranicu. To bi trebalo biti istaknuto, možda iznad logotipa stranice ili na vrhu.
  • Breadcrumbs: Ovo je fantastična metoda za pojednostavljenje transparentnosti hijerarhije čak i na velikim web stranicama.

Imajte na umu da će vaša web stranica biti privlačnija potrošačima kojima će navigacija web stranicom biti lakša s ispravnim internim povezivanjem, a vama je do toga stalo, zar ne? Ne samo Google robotima  🙂 .