Upotreba pametnih telefona i tableta uvelike je promijenila svijet u kojem živimo, stoga je važno da u svojem poslovanju pratite trendove i držite korak s promjenama. Primjer jedne takve važne promjene je responzivni web design kojeg ćemo vam približiti na jednostavnom primjeru.

Baš nam je danas kolega Elvis prepričao jutarnju zgodu. Kao i svako jutro, u jednoj ruci je naizmjenice držao kavu i kroasan, a u drugoj svoj mobitel bez kojeg ne može zamisliti početak dana. Dok je brzinski pregledavao posljednje vijesti, sjetio se kako ovaj tjedan kreće u teretanu i da još nije kupio potrebne suplemente.

Prvo je odlučio posjetiti web stranicu koju je prije koristio za kupovinu. Nakon dva klika, udobno smješten u svojoj stolici otpija predzadnji gutljaj kave i pokušava pronaći nešto korisno.

Odmah je primjetio kako više ne može lagodno pijuckati kavu i istovremeno pretraživati web, jer su slova vrlo sitna, fotografije ”bježe” iz kadra, a cijela ta nepreglednost mu počinje ići na živce jer vrijeme prolazi, a on mora stići na posao. Odlučio je preko Googlea pronaći neku drugu, pregledniju stranicu.

Gle čuda, Elvis je na kraju kupio suplemente s mnogo preglednije stranice koja mu je pružila ono što je tražio, na jednostavan način, bez puno scrollanja, zumiranja i gnjavaže.

Elvis je primjer tipičnog modernog kupca kojem se uvijek žuri i koji želi sve sada i odmah…

Pitate se koja je razlika između te dvije web stranice koje je Elvis pregledavao? Glavna je razlika…

SME-INVEST-d.o.o.-Mostar

Responsive web design (RWD) je izrada web stranice na način da bude prilagođena pregledavanju sadržaja preko svih uređaja: smartphona i tableta različitih veličina i rezolucija ekrana, te da informacije na ekranu budu pregledne i čitljive. Neke od prednosti izrade web stranice koja sadrži responzivni web dizajn su:

  • BOLJA I LAKŠA PREGLEDNOST

Sadržaj na web stranici prikazuje se elegantno i smisleno kod svih rezolucija ekranana različitim uređajima. Ugodan je za čitanje pa korisnik ne treba neprestano zumirati, scrollati, gnjaviti se s malim fotografijama proizvoda i nečitljivim tekstom. U današnje doba kada korisnik informaciju želi dobiti brzo i jednostavno, navedeno može frustrirati i odbiti korisnika koji je mogao postati vaš kupac.

  • BOLJI DOŽIVLJAJ ZA KORISNIKA

Sadržaj predstavlja “kralježnicu” web stranice i iznimno je važno da je kvalitetan. No čak i kvalitetan sadržaj kojeg korisnici neće moći jednostavno pregledavati putem mobitela ili tableta, neće uroditi plodom. S obzirom da većina pregledava sadržaj upravo putem mobilnih uređaja, responzivni web dizajn ključan je ukoliko želite zadržati korisnika na vašem webu.

  • GOOGLE GA VOLI

Google preferira stranice koje imaju responzivni web dizajn te ih zbog toga dodatno nagrađuje. Na koji način? Tako da ih bolje pozicionira u Google tražilici, a bolja pozicija znači bolju vidljivost kod vaših potencijalnih kupaca. 😉

Istraživanja pokazuju da u Hrvatskoj više od polovice svih pretraga počinje putem mobilnih uređaja, a taj postotak se svakodnevno sve više povećava. Web stranice koje nisu responzivne Google značajno penalizira na način da ih niže rangira u svojoj tražilici, a s vremenom će biti posve uklonjene iz rezultata pretrage.

Kako bi vas Google i korisnici voljeli, web dizajn koji uključuje implementaciju responzivnog dizajna kod nas u e-inzenjering Studio odavno je imperativ. Shvaćamo potrebe modernih kupaca te osim što vaš proizvod ili uslugu predstavljamo na moderan i vizualno privlačan način, vodimo računa da su im sve važne informacije odmah dostupne i lako pregledne.

Pokažite se svojim potencijalnim kupcima u najboljem svijetlu. Danas ”usputni surfer” sutra može biti vaš vjerni kupac. 🙂

Kontaktirajte nas ukoliko Vam treba web site ili web trgovina. LINK

e-inzenjering web studio mostar izrada stranica e-inzenjering web studio mostar izrada stranica e-inzenjering web studio mostar izrada stranica