Imate svoju web stranicu na internetu? Evo što trebate poduzeti za sigurnost!

Ukoliko imate web stranicu od svoga businessa/firme na Internetu, onda morate imati i konce tog virtualnog dijela firme u svojim rukama.

Evo nekih od koraka koje morate poduzeti da bi bili sigurni da sutra, radi nedostupnosti onoga tko Vam održava web ne propadne posao!

  • DOMENA mora glasiti na Vaše ime, dakle Vi ste vlasnik imena na internetu i Vi ga Plaćate i mora biti na Vaše ime
  • HOSTING nalog, ili web hosting, morate dobiti svoj LINK gdje Vam se nalaze podaci od web stranice kao i kontrola email adresa. (Username i password).

Da bi utvrdili da Vam je web stranica na sigurnom HOSTING mjestu, prva stvar je da zatražite podatke za LOGIN na isti. Ukoliko Vam Vaš DIZAJNER ne može dati te podatke to Vam je znak za prvu uzbunu! (kontaktirajte nas za pomoć?)

  • BACKUP BACKUP BACKUP Provjerite imate li backup plan, ako nemate pod hitno ga zakupite/zakažite
  • ODRŽAVANJE Web stranica je “živi sustav” koji se stalno nadograđiva, kako Core sustav tako i Dodatni uslužni dijelovi Vaše web stranice. Ako i jedan dio zakaže Vaš business staje sa radom. Ukoliko nije ugovoreno, nitko Vam neće “uskočiti” u pomoć kada Vam zatreba, stoga na vrijeme dogovorite ove stvari.

Ako Vam trebaju bilo kakve informacije vezane za Vaše web stranice (web trgovine, webshop, ili prezentacijske stranice), hosting, domene i slično, uvijek se možete javiti nama sa problemom, rado ćemo Vam izaći u susret i pomoći Vam savjetom!

Okvir za logiranje na hosting
Okvir za logiranje na hosting
Vaš e-inzenjering Studio! Web studio za izradu i održavanje web stranica!