Kako funkcionira oglašavanje na internetu i koje su to 3 glavne metode?!

Postoji mnogo vrsta oglašavanja na internetu, mi ćemo Vam predstaviti 3 metode koje se najčešće koriste.

 

1. Google ads

oglašavanje na internetu 3 glavne metode - einženjering studio mostar

Da je Google oglašavanje na internetu jedan od načina da sigurno, precizno i bez velikog rizika postignete dobre poslovne rezultate, potvrđuju godine iskustva koje imamo u ovoj oblasti.

Internacionalni projekti, pored poznavanja lokalnih tržišta, omogućili su nam da radimo kvalitetnije, iz perspektive uspeha i akumulacije kvalitetnih lead-ova. Sa praćenjem i monitoringom u realnom vremenu, garantujemo uspješne kampanje i povećanje obima poslovanja vaše firme.

Ova metoda je jedna od najboljih i najisplativijih metoda. Koristi se za ciljno oglašavanje na internetu .

Postoje dva glavna tipa ovog oglašavanja: Google display kampanje i google search kampanje.

1.1.Google display oglašavanje na internetu

Oglasi na google-u funkcioniraju tako da se kampanja mora prvo vizualno pripremiti, tj. prostori za google oglase na web stranicama će početi prikazivati Vaše reklame Vašim ciljanim klijentima, te stoga treba vizualno isplanirati kakav će izgled imati Vaša reklama.

Display kampanja je slikovni oglas koji se prikazuje unutar prikazivačke mreže. Tu spadaju stranice koje surađuju s Googleom.

 

e-inženjeirng Studio Vam tu može pomoći.

 

1.2.Google search oglašavanje na internetu

izrada-web-stranica-u-Mostaru-Google-pretraživanje

Ove kampanje funkcioniraju tako da se u google tražilici prikaziva Vaša web stranica, web trgovina ili facebook profil (instagram), samo onima klijentima koji Vas interesiraju i samo klijentima koji su utipkali Vaše željene ključne riječi.

Ako korisnikov upit odgovara ključnim riječima za koje ste aktivirali search oglas on će vidjeti vaš oglas zajedno s ostalim rezultatima. Na taj se način obraćate klijentu u trenutku dok on traži vaše usluge ili proizvode.

e-inženjering Studio Vam tu može pomoći.

 

2. Facebook oglašavanje

Facebook ima veoma složen sustav za oglašavanje na internetu i moguće ga je zaista prilagoditi svima. Ovaj vid oglašavanja na internetu je idealan za firme koje se bave pružanjem raznih usluga, kao i za firme koje se bave prodajom.

Pri kreiranju kampanje moguće je ciljati dob, spol, budget, kao i navike, interese te lokaciju klijenta. Oglas se može prikazivati na uređajima koje vi želite, kao i na mjesta koja vi želite unutar facebook aplikacije.

Osnove oglašavanja putem Facebook platforme su web stranica i poslovni profil na Facebooku. Nudimo uslugu otvaranja facebook stranice i povezivanja s web stranicom.

Oglase je moguće pripremiti unaprijed i tako uskladiti Facebook kampanju s drugim marketinškim aktivnostima.

Facebook je odlična platforma kad želite prezentirati svoj brend i usluge određenoj publici regionalno.

 

e-inženjering Studio Vam tu može pomoći. Slobodno nas kontaktirajte!

digitalno oglašavanje Facebook Marketing

3. Instagram oglašavanje

Instagram oglašavanje na internetu je budućnost jer Instagram konstanto ažurira alate za reklame te je odsada moguće imati reklame na Instagram pričama (story) te na Instagram feedu. Instagram reklame su lijepo ukomponirane u Instagram te ne izgledaju napadno već ležerno. Jednim klikom korisnici mogu posjetiti Vaše web mjesto, YouTube video, Facebook ili bilo što drugo – sve po Vašim željama.

Instagram ima veoma složen sustav za oglašavanje na internetu kao i facebook. Moguće ga je prilagoditi svima. Ovaj vid oglašavanja na internetu je idealan za djelatnosti koje se bave raznim handmade izradom proizvoda, kao i homemade pripravaka. Dobar je također za sve vrste uslužnih djelatnosti, za internet prodaju te promociju turizma.

Pri kreiranju kampanje moguće je ciljati dob, spol, budget, kao i navike, interese te lokaciju klijenta. Oglas se može promovirati na razne načine i na razne pozicije.

Uz redovito objavljivanje na Instagramu i odlične reklame kreirane od stručnjaka iz e-inženjering Studio moguće je povećati brand awerness, broj klikova na Vašu web stranicu, prodaju određenih proizvoda i slično.

e-inženjering Studio Vam tu može pomoći. Slobodno nas kontaktirajte!

digitalno oglašavanje facebook oglašavanje i instagram marketing kao i google ads