Ovo je jedno od najčešćih pitanja koje naši korisnici postavljaju u vezi web stranica, nažalost da bi se to ostvarilo potrebno je mnogo truda i novca, te poznavanje SEO tehnologija.

Sada ćemo Vam ukratko objasniti neke stvari, napominjemo,  želimo Vam laički objasniti situaciju, naravno ukoliko netko ima dobre savjete molili bi ih da ih podijeli s nama. 🙂

Možete nam se javiti putem kontakt forme ili na naš službeni email.

Ono što e-inzenjering Web Studio radi prvo kada izrađiva web stranicu ili web shop trgovinu za klijente (ukoliko se nije dogovorilo drugačije), mi prijavimo vašu stranicu na tražilice, na kojem broju/mjestu će se ona prikazivati u rezultatima to vam ne možemo reći.

Puno je tu drugih faktora koji utječu na rang web stranice i da bi se došlo na vrh pretrage potrebno je duže vremena i stranica se mora svakodnevno osvježavati novim sadržajem i da ne nabrajamo dalje.

Sada idemo dalje i dati ćemo Vam nekoliko jednostavnih savjeta kako malo bolje „progurati“ svoju web stranicu (web stranica):

1. Domena. Odaberite dobar naziv domene, s nekom od ključnih riječi.

Primjer: Vaše ime je Ines i imate kozmetički salon. Vjerojatno je prvo što Vam pada na pamet zakupiti domenu www.kozmetički-ines.nesto međutim evo razlog zašto NE odabrati taj naziv domene.


– Koliko je učestalo ime Ines? Koliko ljudi ima kozmetički salon koji se nazivaju Ines? Da li će Vas gost tražiti po imenu? Evo odgovora: XYZ Ines ima u Bih, isto tako XY kozmetičkih Salona se naziva tim imenom, ali vjerojatno nema puno Kozmetički salona Ines u Mostaru, pa bi moj savjet bio potražite domenu npr. kozmetički-mostar ili kozmetički-ines-mostar. 

Zašto? Veća je vjerojatnost da će gost upisati u svoju tražilicu kozmetički Mostar – ukoliko je odlučio ići na neki tretman u kozmetički u Mostaru, tako da sada imate malo veće šanse da baš vas nađe na tražilici, napominjem nećete biti prvi ili drugi, ovisi koliko kozmetički salona ima sličnu domenu ali veće su šanse da Vas gost nađe ukoliko imate dobro smišljenu domenu.

2. Slike, nemojte nazivati slike brojevima 123456789.jpg radije odaberite ključne riječi koje će te koristiti za slike, npr. kozmetički-ines-mostar.jpg jer i to nekim dijelom utječe na tražilice.

3. Plaćeni oglasi. Naravno sve što se plati ima veće šanse biti na boljoj poziciji, tako da ste i tu uvjetovani jer ako platite veće su šanse da budete na višem rangu.

4. Često treba osvježavati stranicu, unositi sadržaje, slike i slično.

5. „Gurajte“ svoju stranicu putem društvenih mreža, otvorite facebook fun page stranicu, twitter account, google + i reklamirajte se i tu.

Naravno možete se sami potruditi ukoliko imate višak slobodnog vremena, a ukoliko nemate postoje tvrtke koja će to obavljati umjesto Vas tipa Naša tvrtka e-inzenjering Studio.

A možete i platiti reklame na nekoj društvenoj mreži. npr. na Facebooku jer za kako stvari stoje izgleda da je još uvijek  najpopularniji.

6. Ne kopirajte tuđe tekstove, jer će google to primjetiti i neće Vas dobro rangirati. Zato ili sami osmislite tekst ili platite profesionalcu da Vam napiše autorski tekst.

Zaključak: Ne postoji brzo, jednostavno i jeftino riješenje za biti prvi na tražilicama. Treba mnogo truda, vremena i novca za postići to, ne kažemo da nije moguće ali zaista treba mnogo „krvi i znoja“ za ostvariti taj cilj.

Web stranica

Da bi web stranica bila uspješna na google-u potrebno se dokazati istom.

Nemojte očekivati da kada napravite web stranicu da tu završava vaš posao.

Imati web stranicu je samo dio posla, ono što još trebate napraviti je reklamirajte se, promovirajte sebe, trudite se, iskoristite ono što vam se nudi besplatno.

A besplatne su: društvene mreže , razne agencije koje ne rade na proviziju, razni servisi koji nude uslugu oglašavanje za malu ili nikakvu proviziju…

Ako Vam unatoč svemu napisanom ipak ne ide, onda Vas moramo potaknuti da se ipak obratite SEO Stručnjacima u branši i da za Vas uz malo pomoći riješe problem.

Više informacija na: https://www.e-inzenjering.com

izrada web stranica sipic-prezentacija1080-za-web

Primjer: sipic.ba