6 znakova upozorenja da je vrijeme za redizajn web stranice

Vaša web stranica je vjerojatno prva točka kontakta za potencijalne klijente. To je vaša šansa da privučete njihovu pažnju i izgradite kredibilitet oko svoga branda. Angažiranje korisnika znači imati web stranicu koja je ažurirana i jednostavna za korištenje. Ažuriranja sadržaja i fotografija će Vam pomoći, ali kako ćete znati kada je vrijeme da potpuno obnovite svoju web stranicu?

Iako ne postoje čvrsta pravila kada je u pitanju učestalost ažuriranja web stranice, postoji nekoliko signalnih oznaka koje možete potražiti da biste utvrdili kada je vrijeme za redizajn web stranice. Prikupili smo nekoliko ideja koje će vam pomoći da odlučite je li vašoj web stranici ili web shopu potrebna izmjena.

izrada web stranica, redesign web stranice i web shopa einzenjering studio mostar

Evo 6 znakova upozorenja da je vrijeme za redizajn web stranice

1. Vaša web stranica ima lošu navigaciju

Vaša web stranica bi trebala jasno opisati što nudite i kako možete pomoći posjetiteljima sa što manje napora s njihove strane da dođu do željenog sadržaja. Ako korisnici ne mogu lako pronaći ono što žele, brzo će krenuti dalje. Ako stranice vaše web trgovine/web stranice imaju visoku stopu napuštanja (bounce rate) , to je dobar pokazatelj da ih je teško upravljati i vrijeme je za redizajn web stranice.

2. Web stranicu nije lako uređivati i ažurirati

Sustavi za upravljanje sadržajem prošli su dug put u posljednjih nekoliko godina. Održavanje sadržaja relevantno je na tražilicama i veoma bitno, a web lokacija koja se lako ažurira pomoći će vam da ostanete na pravom putu s promjenama koje je potrebno izvršiti. Vi sami morate biti u mogućnosti objavljivati i ažurirati sadržaj.

3. Trebate redizajn web stranice jer stara web stranica je vizualno zastarjela.

Iako ne postoje određena pravila kada je u pitanju učestalost ažuriranja web stranice, ako je starija od 5 godina postoji dobra šansa da vaša web stranica / trgovina počne prikazivati ​​mane i greške. Stvari kao što su stilovi fonta, pozadinske teksture, efekti slike i raspored sadržaja mogu biti pokazatelji starosti vaše web stranice i učiniti vašu prisutnost web mjesta zastarjelom. Provjera web stranica vaših konkurenata može biti sjajan način da vidite kako druge tvrtke u vašoj industriji ostaju relevantne online. Ako se vaša web stranica u usporedbi s vremenom osjeća zastarjelom, to je dobar znak da je vrijeme za redizajn web stranice.

4. Vaša web lokacija nema SSL certifikat

Preglednici poput Chromea i Firefoxa počinju pokazivati ​​žestoku ljubav prema web stranicama koje nisu kriptirane porukama i upozorenjima za prikaz korisnika. Ako bilo tko šalje osobne podatke na vašu web stranicu putem web-obrazaca, prijavnica ili kupnji na vašoj web trgovini, onda je njihovo čuvanje podataka sa SSL certifikatom obavezno. Najbolje vijesti? Besplatno je i može povećati vaše rankiranje nu Googleu.

5. Vaša web lokacija ne odgovara mobilnim uređajima

Svaki posjet vašoj web stranici prilika je za osvajanje kupaca. Ako se vaša web stranica ne prilagođava veličinama zaslona mobilnog uređaja, možete izgubiti konverzije u bilo kojem trenutku kad netko pogleda vašu web stranicu na telefonu.

Oko 70% svih pregledavanja weba obavlja se na mobilnim uređajima, a taj broj i dalje raste. Provjerite je li vaša web stranica spremna za sve veći broj korisnika koji koriste tablet i telefone tako što ćete osigurati da vaša web stranica ima mobilnu verziju.

6. Vaša web stranica ne odgovara Vašoj robnoj marki

Je li vaš logotip prošao reviziju od pokretanja vaše web Stranice? Što je s vašim posjetnicama, stranicama društvenih medija i shemom boja? Vaša web stranica je produžetak vašeg branda i trebala bi biti vizualno u ravnini s ostatkom vašeg marketinškog kolaterala. Pregledajte sve promjene koje ste napravili u svojoj robnoj marki u posljednjih nekoliko godina i usporedite ih s trenutnom web lokacijom. Ako se trenutačna marka i web stranica ne usklade, možda je vrijeme za redizajn web stranice.

Opseg redizajna web stranice može djelovati zastrašujuće, ali to može biti upravo ono što vaša tvrtka treba da privuče više potencijalnih kupaca i pretvori potencijalne kupce u kupce. Ako mislite da je vašoj web stranici potreban redizajn, kontaktirajte nas danas i javit ćemo vam kako možemo pomoći.

Vaš e-inzenjering Studio Mostar!

Instagram profil.