Kako se dodati na Google mape

Google mape odličan su alat za marketing lokalnih tvrtki jer prikazuju unos vaše tvrtke (poznat i kao google my business) kada netko pokuša pretraživati vašu vrstu poslovanja na vašoj lokaciji. Da biste se dodali na Google mape, morate se moći prijaviti na Google mjesta i pružiti podatke o svom poslu. Google također zahtijeva da dovršite postupak potvrde.

www.google.com

1 dodavanje-google-lokacije

1. Idite na početnu stranicu Google tražilice i kliknite "Karte".

Bit ćete preusmjereni na Google karte.
google.ba/maps

2-dodavanje-google-lokacije---link

2. Kliknite vezu na kojoj piše "Dodajte svoju tvrtku".

To će vas odvesti na Google Mjesta.

3-dodavanje-google-lokacije---naziv-i-kategorija

3. Ispunite detalje o svom poslu.

Pritisnite gumb "Dalje". Ako vidite da je vaša tvrtka prethodno dodana na Google mjesta, morate kliknuti na "Unos zahtjeva" kako biste promijenili pojedinosti o prethodnom popisu tvrtki. U protivnom kliknite "Dodaj unos" da biste izradili novi popis karata.

Na sljedećoj stranici navedite dodatne poslovne podatke. Popunjavanje ove stranice nije obavezno, ali razmislite o poboljšanju svog unosa tako da navedete neke od sljedećih informacija. Radni sati (radno vrijeme). Fotografije (prenesite sve fotografije koje želite prikazati na popisu). Opcije plaćanja (odaberite načine plaćanja koje prihvaćate).
4-dodavanje-google-lokacije--potvrda

4. Pritisnite gumb za slanje nakon što ste unijeli podatke za koje mislite da su prikladni za vaš unos.

Google će od vas zatražiti da potvrdite svoju lokaciju putem telefona ili pošte. Upotrijebite potvrdu putem telefona ako želite potvrditi svoj unos što je brže moguće. Od Googlea ćete primiti telefonski poziv na telefonski broj koji ste naveli. Zapišite kôd koji primite tijekom telefonskog poziva i unesite ga u tekstualni okvir.
Nakon što pošaljete kontrolni kôd, trebali biste vidjeti poruku koja potvrđuje da je vaš unos potvrđen.

Odaberite potvrdu razglednice ako iz nekog razloga ne želite potvrditi putem telefona. Od Googlea ćete u roku od 14 dana primiti razglednicu s kontrolnim kodom. Prijavite se na Google Mjesta i pošaljite kôd za potvrdu unosa.