Kako odabrati agenciju za web i grafički dizajn 2022. [10 stručnih savjeta]

Planirate li izraditi novu web stranicu ili obnoviti postojeću stranicu ? U tom slučaju možete imati mnoštvo pitanja o tome kako odabrati tvrtku za web dizajn koja će razumjeti vaše zahtjeve i isporučiti točno ono što trebate.

Ako imate iskustva iz prve ruke u web dizajnu i razvoju, možete sami početi graditi svoju web stranicu s predlošcima koje možete pronaći na webu. Ovi predlošci dolaze s korisničkim priručnicima koji sadrže upute korak po korak za izradu web stranica.

Međutim, kako vaše poslovanje raste i širi se, morat ćete unijeti izmjene na svoju web stranicu. Ako koristite predložak, naići ćete na probleme dok pokušavate ugraditi nove promjene.

Ali kako odabrati agenciju za web i grafički dizajn koja ispunjava vaše zahtjeve?

U ovom blog postu ćemo istaknuti nekoliko savjeta o odabiru najbolje agencije za web dizajn .

Prvo, važno je razumjeti potrebu za dobro dizajniranom web-stranicom. Profesionalna web stranica pomaže u građenju i stvaranju vašeg brenda motivirajući kupce i njegujući potencijalne klijente. Ovaj aspekt dovodi do konverzije, pospješujući prodaju.

Sjajno korisničko iskustvo ono je što motivira korisnika. Dakle, dizajn vaše web stranice trebao bi biti u mogućnosti ponuditi vašim posjetiteljima nezaboravno iskustvo.

Dakle osim dobrog web dizajnera, agencija mora imati i odličnog grafičkog dizajnera.

Kontaktirajte nas za više informacija!

gagi logo koncept

Savjet 1: Počnite prvo sa dobrim logotipom

1. Identificirajte svoje zahtjeve

Prije nego počnete raspravljati o boji ili fontu koji će se koristiti na vašoj web stranici, morate identificirati svoje poslovne potrebe. Na temelju svojih potreba moći ćete odlučiti kakvu web stranicu trebate. Na primjer, ako planirate prodavati proizvod, potrebna vam je stranica za e-trgovinu . Ili ako želite izgraditi svoj portfolio, trebate web-mjesto s porfoliom. Uzmite u obzir svoje zahtjeve kada odlučujete o svojoj web stranici.

Ne morate se previše brinuti o tome. Stručna agencija za web dizajn provest će vas kroz različite dostupne opcije i pomoći vam odabrati najbolju opciju koja odgovara vašim potrebama.

Kontaktirajte nas za više informacija!

2. Otvorenost ide na dva načina

Vi ste jedina osoba koja poznaje svoj posao iznutra i izvana. Budući da ste stručnjak za ono što radite, imali biste barem nejasnu ideju o tome kako želite da se vaša poslovna ideja projicira ili prezentira na vašoj web stranici.

Morate raditi s nekim tko je izvrstan slušatelj. Samo izvrstan slušatelj može bolje razumjeti vas i vaš posao i s vremenom može postati izvrstan partner. Ako je vaša agencija za web dizajn otvorenog uma i spremna vas saslušati i raditi s vama u svakoj fazi procesa, pronašli ste pravog partnera.

Pronađite nekoga tko sluša vaše ideje i radi na njihovom usavršavanju poboljšavajući ih i provodeći ih u djelo.

Iako ste pronašli nekoga tko vas sluša, ostatak tima bi također trebao biti voljan pridonijeti svojim idejama. Postoji ograničenje vašeg znanja o tehnologijama i skupovima vještina potrebnih za dizajn web stranice.

Vaša agencija za web dizajn trebala bi biti u mogućnosti osporiti vaša mišljenja i dati vanjsku perspektivu na vaš koncept i strategiju. Kao što smo ranije spomenuli, dobro poznajete svoj posao. Ali kada je u pitanju vaša web stranica, samo stručnjak zna što najbolje funkcionira.

Dizajn web stranica nije samo estetika, boja i fontovi. Potreban vam je stručnjak koji zna kako dizajnirati konvertibilne , responzivne web-stranice koje su optimizirane za tražilice. Možda niste svjesni ovih aspekata, ali vaš bi dizajner trebao moći istaknuti svaki aspekt koji će vašu web stranicu istaknuti.

Kontaktirajte nas za više informacija!

WEB design i graficki dizajn-shop-kriss-grill

3. Portfolio i studije slučaja

Profesionalni web dizajneri navode svoj prethodni rad na svojim web stranicama. Pregledajte i prođite kroz njihove radove. Provjerite ispunjava li njihov rad vaša očekivanja. Sviđa li vam se ono što vidite u njihovom portfelju? Provjerite jesu li koristili slične pristupe ili radili na sličnim projektima. Također, pripazite na brendove/tvrtke s kojima su surađivali. Prepoznajete li nekog od njih?

Sljedeće što trebate učiniti je posjetiti web stranice njihovih klijenata i vidjeti sviđa li vam se iskustvo kao korisnika.

Potražite studije slučaja. Naveli bi specifičnosti problema klijenata i kako su im pristupili. Skenirajte rješenja i usluge koje su ponudili kako bi pomogli svojim klijentima. Analizirajte bi li njihova rješenja upravo ispunila očekivanja klijenata ili bi ponudila dodatnu vrijednost njihovom poslovanju.

Objavili bi činjenice i brojke o tome kako su svojim klijentima pomogli da postignu bolje konverzije, promet, prodaju, brže vrijeme učitavanja, angažman i zadržavanje kupaca itd.

Ako ste sretni, samo naprijed i upoznajte ih.

WEB design i graficki dizajn-parkring8

4. Vaš proračun

Prije nego se sastanete s odabranim timom za web i grafički dizajn, morate odrediti svoj proračun. Morate znati što je pristupačno, a što nije. Priroda web dizajna prilagođena dizajnu čini izazovom za dizajnere da objave svoje cijene na web stranici. Prije nego što napravite potez, zatražite ponudu od tima na temelju vaših zahtjeva.

Većina dizajnera otvorena je za raspravu o opcijama, kao što je smanjenje vaših projekata, kako bi vam pružili dosegljivu cijenu.

5. Responzivni web dizajn

Danas je responzivni web dizajn postao bitan za web stranicu. Google stalno podsjeća ljude da svoje web-stranice učine responzivnim kako ne bi izgubili promet. Morate osigurati da je vaša web stranica kompatibilna na svim uređajima i preglednicima. Ako vaša agencija za web stranicu stalno traži da se odlučite za zasebnu mobilnu web stranicu, morate je napustiti i potražiti drugu agenciju za web dizajn koja je dobro upućena u responzivni web dizajn.

izrada web stranice Marea - Hotel & SPA Neum

6. Sustav upravljanja sadržajem

Raspravite o sustavima za upravljanje sadržajem (CMS) sa svojom tvrtkom za web dizajn i procijenite njihova mišljenja o toj temi. Ako ne potiču korištenje CMS-a, potražite nekoga tko to čini. Web stranicama je potreban CMS, jer će vaša web stranica biti u značajnom nepovoljnom položaju na tržištu ako nema CMS.

Većina iskusnih web dizajnera stručnjaci su za sustave upravljanja sadržajem, kao što su Drupal, Magento, WordPress itd.

7. Lokalno i globalno iskustvo

Kakvim su industrijama služili? Postoje agencije za web dizajn specijalizirane za određene industrije. Suzdržavaju se od preuzimanja projekata vezanih uz druge industrije. Neki bi možda htjeli isprobati, ali nemaju iskustva.

Morate surađivati s agencijom za web dizajn koja je opsluživala više industrija. Takve agencije poznaju širu publiku i više industrija. Oni će moći izraditi jedinstvenu i uvjerljivu web stranicu koja će povećati vaš doseg.

Ovisno o prirodi vašeg poslovanja – jeste li lokalna mala tvrtka, nacionalni brend ili globalna – vaša bi agencija za dizajn web stranica trebala moći razumjeti koje strategije funkcioniraju za svaku od njih.

Netko tko ima iskustva s radom samo na lokalnim brendovima moći će dizajnirati web stranicu koja cilja samo na lokalnu publiku. Ako planirate proširiti svoje poslovanje u budućnosti, potreban vam je netko tko ima iskustva u postavljanju temelja za sljedeću razinu.

Kada je u pitanju nacionalna ili globalna razina, dizajner mora znati više o strategijama i trendovima koji su rasprostranjeni. Vaš web dizajner bi trebao biti sposoban razmišljati široko i  biti sposoban objediniti ove ideje kako bi pomogao vašem poslovanju da raste izvan granica.

WEB design i graficki dizajn-kalia

8. Uravnotežen pristup

Vaša web stranica treba odražavati najnoviju tehnologiju i trendove dizajna. Ne želite web stranicu koja izgleda staro 10 godina. Vaši klijenti traže svjež, jedinstven i ažuriran dizajn web stranice.

Tražite agencija koje osim klasičnog web dizajna može da Vam pruži i usluge profesionalnog grafičkog dizajnera. 

Jer grafički dizajn je desna ruka web dizajna!

Dizajnerska tvrtka visokog stupnja koristit će sve što rezonira vašim korisnicima. Vaš dizajner bi trebao biti upoznat s responzivnim dizajnom, stranicama optimiziranim za mobilne uređaje, dizajnom prilagođenim SEO- u, pomicanjem paralakse i drugim stilovima i elementima. Trebali bi znati povući granicu između modernih trendova i isprobanih tehnika.

Iznad svega, potreban vam je dizajn web stranice usmjeren na konverziju.

9. Stalno usavršavanje

Profesionalna tvrtka za web dizajn radi više od dizajna web stranice. Nakon što se web stranica pokrene, oni ne prestaju sa svojim radom, jer tada stvari počinju. Stručne tvrtke za web dizajn postavljaju ciljeve, mjere napredak i kontinuirano rade na poboljšanju svojih strategija.

Ako vaš web dizajner mjeri napredak i ima jasno postavljene ciljeve, vrlo dobro zna što radi. Oni će vam pomoći da postignete te ciljeve kako bi pomogli u rastu vašeg ugleda i poboljšali svijest o robnoj marki.

10. Grafičko iskustvo

Profesionalna tvrtka za web dizajn radi više od dizajna web stranice. 

Ukoliko Vi kao klijent nemate odgovarajuće brand iskustvo. Agencija za web i grafički dizajn će Vam ponuditi u paketu i izradu logotipa kao i cijelog pripadajućeg neophodnog grafičkog materijala prije nego krene sa izradom Vaše web stranice.